TEKNOFEST 2022'de Bizde Varız

TEKNOFEST 2022'de Bizde Varız

Her yıl olduğu gibi bu yıl da merakla takip edilen Teknofest; teknolojiyi seven, geliştirdikleri projeleriyle katkılar sunmayı hedefleyen öğrencileri ağırlayacak.

29.03.2022 1822

Bu yıl 5'si yapılacak olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest, Türkiye'nin dört bir tarafından öğrencilerin katılımıyla 30 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Okulumuz "Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlasına" başvurularını tamamladı.  Bir çok farklı ilden okulun da projeleriyle katılım gösterdiği yarışmanın ilki 19-22 Temmuz tarihleri arasında Kocaeli'de gerçekleştirilecek.  

Yerli üretimi her zaman desteklediklerini dile getiren İsotlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İsot, "Türkiye'de otomobil ve motosiklet alanında yıllardır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böylesine katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesini destekleyen projelere İsotlar Grup olarak sponsor olmaktan mutluluk duyuyoruz."ifadelerini kullandı.

  Okul Müdürümüz Nevzat Avşar; "Herkesin heyecanla takip ettiği uluslararası yarışmalara katılıyor olmak bizi gururlandırıyor .Dünyadaki gelişmeleri takip ederek deneyim kazanmaları yolunda öğrencilerimizi daima destekliyoruz. Hedefimiz birinci olmak. Mucitler Takımımızın projesi ile kendinden söz ettireceğine eminim" dedi.

Proje danışmanı Abdulkerim Ortataş; "Bu yıl düzenlenen 2022 Liseler arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışmalarına katılmak için sene başından bu yana hummalı bir çalışma yaparak finallere katılmaya hak kazandık.Bölgemizde Elektrikli araçlara ve sürdürülebilir enerji kaynaklarına karşı vatandaşlarımızda farkındalılık oluşturmak ve bu alanda ilçemize öncülük etmeyi hedefleyerek aracımızın ismini "ÖNCÜ" koyduk. Bu yıl oluşturduğumuz Mucitler takımımız ile adımızdan söz ettireceğimize eminiz. Projemizden Desteklerini esirgemeyen  İsotlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İsot ve Okul Müdürümüz Nevzat Avşar'a teşekkür ediyorum" dedi.

29-03-202229-03-202229-03-2022