Okul Müdürümüz Tanıtım Faaliyetleri Kapsamında Köy Okullarındaydı

Okul Müdürümüz Tanıtım Faaliyetleri Kapsamında Köy Okullarındaydı

Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım, Rehberlik ve Yöneltme çalışmaları kapsamında yapılan planlama doğrultusunda Okul Müdürümüz başkanlığındaki ekip Şehit İmam Tan, Uzunkuyu ve Sarıyaprak Ortaokullarında öğrenci ve velilerle bir araya geldi.

12.04.2019 499

Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım, Rehberlik ve Yöneltme çalışmaları kapsamında ilçemizde bulunan toplam 23 belde ve köy ortaokulunda okulumuzun tanıtımını yapmak amacıyla yapılan planlama doğrultusunda ziyaretlerimiz Şehit İmam Tan, Uzunkuyu ve Sarıyaprak Ortaokullarında devam etti.

Okul Müdürümüz Nevzat Avşar, Atölye Öğretmenlerimiz Cuma Karalar, Ergün Kılıç ve Rehber Öğretmen Adem Yıldız’ın katıldığı toplantılara öğrenci ve veliler büyük ilgi gösterdi.

Okul Müdürümüz Nevzat Avşar konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, 23 belde ve köy ortaokulu 8 güzergâh şeklinde planlanıp, 8 ayrı ekiple tanıtım çalışmalarının gerçekleştirileceğini, bu ziyaretler esnasında 8. Sınıf veli ve öğrencilerine yönelik seminerler düzenleneceğini ifade etti. Seminerlerin okulumuz tanıtımına büyük katkı sunduğunu belirten Nevzat Avşar, “Nisan ayı itibari ile başlattığımız tanıtım faaliyetlerimizde tanıtım toplantılarının yanı sıra “Serüven” adını verdiğimiz okul dergimizin, tamamen kendi imkânlarımızla hazırladığımız okul tanıtım klibimizin, TÜBİTAK Bilim Fuarı ve tanıtım broşürünün de okul tanıtımımıza ciddi katkılarını olacak. Özellikle içinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılında tüm ülkemizde ve ilimizde olduğu gibi okulumuzda da yerleşen öğrenci sayısında ciddi bir düşüş oldu. Bu düşüşün önüne geçmek meslek liseleri içinde ciddi avantaları olan okulumuzu ilçemizdeki tüm öğrenci velilerine doğru tanıtmak amacıyla yaptığımız bu çalışmaların meyvelerini önümüzdeki eğitim öğretim yılında alacağımıza inanıyoruz.” dedi. Nevzat Avşar ayrıca, doğru okul tercihi konusunda bilgilendirmenin büyük önem arz ettiğini bu anlamda velilerimizin okullar arasında farkları iyi ayırt etmek suretiyle avantaj ve dezavantajlarını iyi tahlil etmeleri ve çocuklarının ilgi v e yeteneklerine uygun okullara yönlendirmeleri gerektiğini belirtti.

12-04-201912-04-201912-04-201912-04-201912-04-201912-04-201912-04-2019