Öğrencilerimize COVID-19 Hakkında Eğitim Verildi

Öğrencilerimize COVID-19 Hakkında Eğitim Verildi

Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda, okullar için Sağlık Bakanlığınca öngörülen corona virüs tedbirlerini kapsamında Öğrencilerimize yönelik olarak COVID-19 (Yeni Koronavirüs) hakkında eğitim verildi.

 

 

11.03.2020 741

Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda, okullar için Sağlık Bakanlığınca öngörülen corona virüs tedbirlerini kapsamında Öğrencilerimize yönelik olarak COVID-19 (Yeni Koronavirüs) hakkında eğitim verildi. İlçe Sağlık Müdürlüğü hekimlerinden Dr. Abdurrahman Arpacı tarafından verilen eğitimde, hastalığın ortaya çıkması ve mevcut durum hakkında bilgiler verildi. Arpacı ayrıca virüse karşı alışnması gereken kişisel tedbirler ve belirtilerin önemine dikkat çekti.

Dr. Abdurrahman Arpacı,  hastalığın ortaya çıkması ve mevcut durum hakkında bilgilendirme yapıl "Enfeksiyonun yayılmasını önlemek için standart öneriler arasında düzenli el yıkama, öksürme ve hapşırma sırasında ağız ve burnun kapatılması, et ve yumurtaların iyice pişirilmesi yer almaktadır. Öksürme ve hapşırma gibi solunum yolu rahatsızlığı belirtileri gösteren kişilerle yakın temastan kaçınılmalıdır. Yeni virüs genellikle solunum yolu hastalığına neden olan bir koronavirüs olduğundan, insanlara kendilerini ve çevresindeki kişileri hastalıktan nasıl koruyacakları konusunda tavsiyelere uyulması önem arz etmektedir." dedi.

Katkılarından dolayı Dr. Abdurrahman Arpacı'ya teşekkür ederiz.

11-03-202011-03-202011-03-202011-03-2020