Mevlid-İ Nebi Haftası Kutlama Programı Gerçekleştirildi

Mevlid-İ Nebi Haftası Kutlama Programı Gerçekleştirildi

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu Mevlid-i Nebi Programı gerçekleştirildi.

11.11.2019 730

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu MEVLİD-İ NEBİ kutlama programı gerçekleştirildi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Fayik Çetin'in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Din Kültürü ve Ahlak bilgisi Öğretmenimiz Sinan İlhan bir konuşma yaptı. Sinan İlhan konuşmasında, "Bizleri yaratılısta Eş Dinde kardeş kılan Allah(c.c)'aHamd, Salât ve Selam Hz. Muhammed'e( s.a.v), onun âline ve ashâbına olsun. Bugun Alemlere rahmet efendimiz Hz.Muhammed'in s.a.v. dunyaya gözlerini açmasının yıldönümünü idrak etmekteyiz. Onun yeryüzüne bir güneş gibi doğması sadece Müslümanlar için değil bütün insanlık için bir rahmet vesilesidir. Biz Müslümanların temel kaynağı olan Kur'an'ı iyi anlaması iyi yaşaması yaşamakla kalmayıp çevresine de hakkı ve sabrı tavsiye içerisinde olması gereklidir. Yüce Allah kur'an-ı Kerim'i göndermiş onu nasıl yaşanabileceğini Peygamber Efendimiz bize Nübüvvet hayatı boyunca ayrıntılı olarak göstermiştir burada bir araya gelip bir programla Peygamber Efendimizi anmış olamayız onu gerçek manada almanın yolu yürüdüğü yolda yürümekten yaşadığı hali yaşamaktan geçiyor. Kıymetli Misafirlerimiz sevgili öğrencilerimiz gelin onu yeniden anlayalım getirdiği mesajı Allah'ın size gönderdiği mektup okuyalım onun sünnetine yeniden dört elle sarılalım onun gibi yaşamaya En azından niyet edelim ki Seni sevdik ve anladık elimizden geleni yaptık demeye yüzümüz olsun açtığın yolda birkaç adımda biz artık deme yüzümüz olsun Hesap Günü ve sonrasında Ya Resulallah Hani o merak ettiğin kardeşlerin vardı ya ben onlardan biriyim demeye yüzümüz olsun konuşmama son verirken hepinizin mevlid-i Şerif'in tebrik eder Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin dilinden dökülmüş bir dua ile veda etmek isterim Allah'ım acizlikten tembellikten cimrilikten düşkünlükten ve Kabir azabından Sana sığınırım Allah'ım faydasız ilimden korkmayan kalpten doymayan nefisten ve kabul olunmayan duadan sana sığınırım." dedi.

İlahilerle devam eden program 40 Hadis Yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ile sona erdi.

11-11-201911-11-201911-11-201911-11-201911-11-201911-11-2019