Değerler Eğitimi Kapsamında Paylaşma Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

Ramazan syı dolayısı ile bu ay ki değerler eğitimi konumuz "paylaşma" hakkında öğrencilerimizle söyleşi gerçekleştirildi.

17.05.2019 589

16/05/2019 tarihinde okulumuz konferans salonunda, EDEB Projesi kapsamında gerçekleştirilen Değerler Eğitimi faaliyetlerinin Mayıs ayı konusu paylaşmaktı. Söyleşide öğrencilerimize hitap eden Sarhan Cami Uzman İmam Hatibi Abdullah Fırat, "Sevgili öğrenciler, öncelikle bir paylaşma ayı olan Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum. Hayatımızın her anı paylaşmaktır. İnsanlar parasında muhabbetin pekişmesinde paylaşmak çok önemli bir yer tutar. Selam vermek bile bir paylaşımdır. Aslında çok kolaydır ama nefis için de bir o kadar zordur. Cenab-ı Allah Kur´an-ı Kerim´inde “Allah’a ve Resûlüne iman edin; O’nun size emanet olarak verdiklerinden, başkaları için de infak edin. İçinizden iman edip infakta bulunanlara büyük bir mükâfat vardır.” buyurmaktadır. ‘Vermek’ insana hiçbir maddi imkânla satın alınamayacak bir tatmin duygusu ve huzur getirir. Mutlu ve huzurlu olmak istiyorsak sahip olduklarımızı olmayanlarla paylaşmalı ve aramızdaki bağları güçlendirmeliyiz." dedi. Fırat ayrıca zekat ibadetinin önemine değindi.

Abdullah Fırat´a katkılarından solayı teşekkür ediyoruz.

17-05-201917-05-201917-05-201917-05-2019