"Bilime ve Sanata Yön Verenler" Adlı Etkinlikte Prof. Dr. Aziz Sancar Ele Alındı

Okulumuz Pansiyonunda gerçekleştirilen "Bilime ve Sanata Yön Verenler" adlı etkinlikte Nobel Ödüllü Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar farklı yönleri ile öğrencilerimize tanıtıldı.

01.11.2019 274

Okulumuz Öğrenci Pasniyonu Sosyal Faaliyet Planı doğrultusunda 31.10.2019 tarihinde Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Fayik Çetin tarafından, ahde vefa temalı "Bilime ve Sanata Yön Verenler" adlı etkinlikte Nobel Ödüllü Bilim Adamı Prof. Dr. Aziz Sancar farklı yönleri ile öğrencilerimize tanıtıldı.

Fayik Çetin, "Canlı varlıklar içerisinde kendi türünü rol-model almadan yaşamını sürdüremeyecek, hayatta başarıya ulaşamayacak tür insanoğludur. Bununla beraber asıl önem arzeden mesele insanın kimi kendisine rol-model aldığıdır. Rol modeliniz; sıradan, insanlığa faydası olmayan hayali bir dizi karakteri mi  yoksa çalışmalarıyla insanlığın geleceğine ışık tutmuş, bu millete değer katmış birisi mi asıl sorgulanması gereken budur. İşte Aziz Sancar, gelecek ideali olan, çağrısı kendi çağını şekillendirecek bir gençlik için eşine az rastlanılır bir örnektir. DNA alanında yaptığı çalışmalarıyla 2015 yılında NOBEL ÖDÜLÜNE layık görülmüş ve bu aziz milleti gururlandırmıştır. Kendisine gösterilen teveccüh ve imkanlar onun tevazusundan asla bir şey koparamamıştır. İnanç ve değerlerinden taviz vermeden bilim ışığında yolculuğuna devam etmeyi bilmiştir. İmkansızlıkların mazeretine sığınmadan muhteşem başarılara imza atılabileceğini gençliğin hafızasına işlemiş bir bilim adamıdır. Kendisine bilim yolcuğunda başarılar, siz gençlere kendisini örnek alacak feraset ve basiretle geçirilecek bir hayat dilerim." diyerek konuşmasına son verdi.

01-11-201901-11-201901-11-2019