Besni Meslek Yüksekokulu Mekatronik Bölümü Öğretim Görevlileri Kariyer Günleri Konuklarımızdı

Besni Meslek Yüksekokulu Mekatronik Bölümü Öğretim Görevlileri Kariyer Günleri Konuklarımızdı

Makine Teknolojisi Alanı tarafından organize edilen Kariyer Günlerinin Nisan Ayı Konukları Besni Meslek Yüksek Okulu Mekatronik Bölümü Öğretim Görevlileri Nilüfer Gündoğan, Abdülaziz Ceylan ve Esin Babalık’tı.

16.04.2019 1287

Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 Hedefleri doğrultusunda Adıyaman Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında 14/03/2019 tarihinde imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Besni Meslek Yüksekokulu Mekatronik Bölümü Öğretim Görevlilerinden Bölüm Başkanı Nilüfer Gündoğan, Abdülaziz Ceylan ve Esin Babalık tarafından Okulumuz konferans salonunda öğrencimize yönelik olarak “Makine Teknolojileri Alanı ve Güncel Alan Gelişmeleri” konusunda seminer verildi.

16 Nisan 2019 Salı günü gerçekleştirilen seminerde Besni Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı ve Mekatronik Bölümü Öğr. Gör. Abdülaziz Ceylan tarafından bölümün tanıtımı yapıldı. Ceylan, “Çağımızın yeni ve popüler bilimi olarak kabul edilen mekatronik, makine, elektrik–elektronik ve bilgisayar mühendisliğinin birleşiminden doğan; yazılım ve kontrol mühendisliği konularını da aynı çatı altında toplayan disiplinler arası bir kavramdır. Dünyada özellikle 1980’li yıllardan sonra, endüstriyel ürünlerin tasarım ve üretiminde köklü değişiklikler meydana gelmiştir. Gelişen ve değişen dünya pazarları ve teknoloji düzeyi sonucu, endüstriyel ürünlerin nitelik ve işlevlerinde de önemli değişiklikler meydana gelmiştir. Çağın mühendislik teknolojisi olarak nitelendirilen mekatronik, modern yaşamda sağladığı büyük kolaylıklardan dolayı, son yıllarda bütün dünyada çok geniş bir uygulama alanı bulmuştur. Nitekim bugün günlük yaşamda kullanılan sıradan araç-gereçlerden, uzay teknolojisine kadar çok geniş bir yelpazede, mekatronik ürün pazarı gittikçe genişlemektedir.” dedi. Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nilüfer Gündoğan, “Sevgili gençler, özellikle içinde bulunduğunuz dönemin ve elinizdeki imkânların kıymetini bilin. İleride iyi yerlere gelmek istiyorsanız çok çalışmalısınız. Mühendislik eğitimi almaya hak ettiğinizde burada almış olduğunuz eğitimin sizin için ne derece önemli olduğunu fark edeceksiniz.” diyerek doğru meslek seçiminin öneminden bahsetti. Son olarak Mekatronik Bölümü Öğr. Gör. Esin Babalık öğrencilerimize tekstil mühendisliğini tanıtarak, tekstil sektörünün ihtiyaçları ve imkânları hakkında bilgiler verdi.

Katkılarından dolayı Besni Meslek Yüksek Okulumu Mekatronik Bölümü Öğretim Görevlilerine ve programı organize eden Makine Teknolojisi Alan öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.

16-04-201916-04-201916-04-201916-04-201916-04-201916-04-201916-04-201916-04-201916-04-2019