Bakanlığımız Gençler ve Aileler İçin Koronavirüs Günlerinde 'Psikolojik Destek' Rehberi hazırladı

Bakanlığımız Gençler ve Aileler İçin Koronavirüs Günlerinde 'Psikolojik Destek' Rehberi hazırladı

Bakanlığımız tarafından Psikososyal Destek Hizmetleri kapsamında hazırlanan salgın hastalık dönemlerinde psikolojik sağlamlığımızı korumak amacıyla rehberler hazırlandı.

22.04.2020 2124

Bakanlığımızca, koronavirüs salgını süresince psikososyal destek hizmetleri kapsamında  psikolojik sağlamlığı korumak amacıyla öğrenci ve velilere yönelik desteklere devam ediliyor.
Koronavirüs salgını sürecince gençlerin psikolojik sağlamlıklarını korumak amacıyla bilgilendirmelerin yer aldığı rehber, Bakanlığımızın internet sitesi "www.meb.gov.tr"  ve www.orgm.meb.gov.tr üzerinden erişime açıldı. Rehber, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz ve uzman akademisyenler tarafından hazırlandı.
Bakanlığımız Psikososyal Destek Hizmetleri kapsamında Salgın Hastalık Dönemlerinde Psikolojik Sağlamlığımızı Korumak amacıyla hazırlanan rehberlere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
1) Aileler İçin Çocuklara Yardım Rehberi için tıklayınız.
2) Yetişkinler İçin Bilgilendirme Rehberi için tıklayınız.  
3) Gençler İçin Bilgilendirme Rehberi için tıklayınız.  
Ayrıca Rehberlik Araştırma Merkezlerinde Psikososyal Müdahale için nöbetçi öğretmen ve idareci isimlerini Mebbim 4440632 telefondan öğrenebilirsiniz.
Tüm öğrencilerimize ve velilerimize sağlıklı günler dileriz.
   
 

Kaynak: https://orgm.meb.gov.tr/