2.Dönem Kitap Okuma Yarışması Yapıldı

2.Dönem Kitap Okuma Yarışması Yapıldı

Okulumuz öğrencileri arasında yapılan 2. Dönem Kitap Okuma Yarışmaları tamamlandı.

14.05.2019 567

Okul Müdürlüğümüz tarafından Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin 22. Maddesi doğrultusunda,  öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine, kendilerine güven duyabilmelerine, sosyal ilişkilerde anlayışlı ve saygılı olabilmelerine, bilimsel düşünce ve inceleme alışkanlığı kazanabilmelerine imkân sağlamak amacıyla yapılan kitap okuma yarışmaları tamamlandı.  

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Saadet Sezin Çayoğlu tarafından organize edilen yarışmada öğrencilere, Khaled Hosseini’nin “Uçutma Avcısı” adlı romanından sorular soruldu. Sınava giren öğrencilerimizden Abdullah Kartal birinci olurken, Emre Çavuş, Mehmet Tan, Mustafa yılmaz ve Ahmet Doğan da ilk beşte yer aldılar. Birinci olan öğrencimize karne töreninde 100TL para ödülü verilecek.

Okul Müdürümüz Nevzat Avşar;, "Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bir kaç yıldan beri düzenli olarak gerçekleştirildiğimiz kitap okuma yarışılmalarını bu yıl da başarılı bir şekilde tamamladık. Yarışmalardaki amacımız; öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmek, öğrencilerin kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusunu geliştirmek, öğrencilerimize okuduklarını değerlendirip yorumlama becerisi, duygu ve düşüncelerini ifade edebilme yeteneği kazandırmaktır. Yarışmaların, hayata farklı açılardan bakabilmelerini sağlamalarına katıda bulunmuş olmasını diliyor, dereceye giren öğrencilerimizi kutluyorum. Ayrıca Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Saadet Sezin Çayoğlu’na emeğinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.   

14-05-201914-05-201914-05-201914-05-2019