2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönemi Karne ve Ödül Töreni İle Sona Erdi

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönemi Karne ve Ödül Töreni İle Sona Erdi

2022/2023 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönem Karneleri ve dönem içerisinde yapılan sosyal ve kültürel etkinliklerde dereceye giren öğrencilerin ödülleri Okulumuz Konferans Salonunda düzenlenen törenle dağıtıldı.

20.01.2023 567

Okulumuz Konferans Salonunda 20.01.2023 Cuma günü gerçekleştirilen öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katıldığı törende konuşan Okul Müdürümüz Nevzat Avşar;

"2022/2023 Eğitim Öğretim Yılının birinci döneminin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yorucu ama verimli bir dönemi tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Birçok Okulda olmayan bir ortamda artık klasikleşen bir şekilde dönem boyunca çalışmaları ve başarıları ile ön plana çıkan öğrencilerimizin ödüllendiği törenlerimizden birini daha yapabiliyor olmanın mutluluğunu yaşıyor ve Okul Müdürü olarak Allaha bu mutluluğu yaşattığı için hamdediyorum. 

Kıymetli Meslektaşlarım Sevgili Öğrenciler; Rabbimiz insanı tercih yapabilen bir varlık olarak yaratmıştır. İnsan hayatı bu yeteneği sayesinde bir tercih ve sonuç sürecini kapsamaktadır. Tıpkı bunun gibi öğrencilik hayatımızda elde ettiğimiz sonuçlar da tercihlerimizin birer sonucudur. Bugün burada dönem boyunca yaptığımız çalışmaların sonucunda "kârımız ne?" onu öğreneceğiz. Ekmeden biçilmeyeceğini, gayret edince mutlaka mükâfatının olacağını bir kez daha hep birlikte göreceğiz.  

Yüce Allah Kuran-ı Kerim'de "Ve insan başkasının değil sadece kendi çabasının karşılığını görür... Ve onun çabası günü geldiğinde kesinlikle gözler önüne serilecektir... Sonunda yaptıklarının karşılığı eksiksiz verilecektir." diyerek insanın iradesiyle yaptığı tercihlerin önemine dikkat çekmiştir. Bugün burada size vereceğimiz karnelerinizin iradenizle yapmış olduğunuz tercihlerinizin birer sonucu olduğunu unutmayınız. Öğrencilik hayatınız boyunca amaçlı ve anlamlı bir öğrenci profili ortaya koyacak tercihte bulunmanın, ya da amaçsız ve anlamsız bir öğrencilik tercihinde bulunmanın sonucu. Ben bu anlamda dönem boyunca amaçsız ve anlamsız bir şekilde okula gelmeyi tercih eden öğrencilerimi özeleştiri yapamaya davet ediyorum. Amaçlılıktan ve anlamlılıktan yoksun bu öğrencilerime sesleniyorum; "Bu Gidiş Nereye... Bu amaçsızlık ve Anlamsızlıktan sonra sizi Ne Bekliyor? Lütfen bu tatilde şapkanızı önünüze koyup bir kez daha düşünün ve kendiniz için doğru tercihlerde bulunun.

Bunu yanında tam tersi bir tercihte bulunarak, dönem boyunca amaçlı ve anlamlı bir öğrencilik tercihi yapmış, kendini yorulmuş hisseden öğrencilerimin kendilerine ve ailelerine en kalbi duygularımla teşekkür ederek başarılarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Asıl olan karnedeki sayısal sonuçlar değil, oda bir emeğin sonucu saygı duymak gerekir. Ancak bizim daha önemli bir meselemiz var; insan olmak. İnsan olarak sorumluluklarının bilince olan bireyler yetiştirmek. Bu manada sorumluluklarının farkında olan tüm öğrencileri mi ayrıca tebrik ediyorum. " dedi.

9. Sınıflarda Beytullah Akın, 10. Sınıflarda Ali İzzet Tutak, 11.sınıflarda Kadir Kahraman, 12. Sınıflarda Muhammet Atilla Ertürk sınıflar düzeyinde dönem birinci oldu.  Dönem birincisi olan öğrencilerin yanı sıra birinci dönem yapılan sosyal ve kültürel etkinliklerde dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin dağıtılmasıyla program sona erdi. Öğrencilerimizi ve ailelerini tebrik ediyor, tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyoruz.

20-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-202320-01-2023