2020/2021 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Öğretmenler Kurulu Pandemi Önlemleri Eşliğinde Yapıldı

2020/2021 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Öğretmenler Kurulu Pandemi Önlemleri Eşliğinde Yapıldı

Eğitim-Öğretim Yılı Mesleki Çalışma Dönemi Sene Başı Öğretmenler Kurulu Toplantısı ile başladı. Pandemi sürecinde gerçekleştirilecek Eğitim ve Öğretim faaliyetlerinin planlandığı kurulda, önümüzdeki yıl alınacak tedbirler ve uyugulanabilecek senaryolar istişare edildi.

26.08.2020 1103

2020/2021 Eğitim-Öğretim Yılı sene başı Öğretmenler Kurulu Toplantımız 24/08/2020 Pazartesi günü Okul Müdürümüz Nevzat Avşar başkanlığında, okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi. Kurulumuz, pandemi süreciyle ilgili olarak, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gerekli önlemler alınarak başladı.

Kurulun açılış konuşmasını yapan Okul Müdürümüz Nevzat Avşar, "Kıymetli öğretmenlerimiz, Yeni eğitim öğretim yılının hepimiz için hayırlı olması dileğiyle hoşgeldiniz diyorum. Tüm Dünyanın gündeminde Pandemi  bulunmakta. Bakanlığımızda salgının yayılımını engellemeye yönelik olarak Mart ayından itibaren eğitim öğretim faaliyetlerini "uzaktan eğitim" kapsamına almıştır. Bu süreçte gerek EBA üzerinden gerek diğer sosyal medya uygulamaları üzerinden öğrencilerimizle bir araya geldiniz, yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinize  teşekkür ediyorum. Malesef Pandeminin daha ne kadar devam edeceği konusunda henüz bir bilgi bulunmamaktadır. Bakanlığımızın açıklamaları doğrultusunda 21 Eylül tarihinde yüz yüze eğitim faaliyetlerinin seyreltilmiş eğitim kapsamında başlatılması planlanmaktadır. Bizimde bu süreçte en önemli görevlerimizden biri  pandemi ile mücadelede önemli olan temizlik, maske ve mesafe kurallarına koşulsuz uyulmasını sağlamak olacaktır." dedi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantımızda bir önceki eğitim öğretim yılının değerlendirilmesi yapıldıktan sonra 2020/2021 Eğitim Öğretim Yılında yapılacak faaliyetlerin planlanması yapıldı. Toplantıda ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı'nın Mesleki Gelişim Programları tanıtım konuşması ile Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'un Mesleki Çalışma Dönemi açılış konuşması canlı yayınlarda takip edildi. Kurulumuzda özellikle salgın sürecinde yapılabilecekler hakkında öğretmenlerimizin görüşlerine başvuruldu ve alınacak önlemler kurul tutanağımızda kayıt altına alındı. Alınancak önlemlerin uygulanması için iadare, öğretmen, öğrenci, veli ve işverenlerin birlikte hareket etmesi vurgulandı. Bu sürecin birlikte atlatılacağı temennisi ile toplantı sonlandırıldı.

Yeni Eğitim Öğretim Yılının tüm eğitim çalışanlarına, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.

26-08-202026-08-202026-08-202026-08-202026-08-202026-08-202026-08-2020