2020-2021 EĞİTİM YILI PANDEMİ SÜRECİ 1. DÖNEM 1. YAZILI SINAV TARİHLERİ

2020-2021 EĞİTİM YILI PANDEMİ SÜRECİ 1. DÖNEM 1. YAZILI SINAV TARİHLERİ

Birinci Dönem yazılı sınavları 04-15 Ocak 2021 tarihleri arasında tamamlanacak.

21.12.2020 1349

2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılının başlaması ile beraber Covid-19 salgın sürecinin ülkemizdeki seyri dikkate alınarak Bakanlığımızın planlamaları doğrultusunda, farklı tür ve kademelerinde olduğu gibi okulumuzda da kademeli olarak yüz yüze eğitim süreci başlatılmıştır. Ancak salgının seyri nedeniyle 20 Kasım tarihinden itibaren uzaktan eğitim yolu ile eğitim çalışmalarımız devam etmektedir. Bu eğitimlere bağlı olarak,  04-15 Ocak 2021 tarihleri arasında tüm kademelerde yazılı sınavlar yapılacaktır.

Aşağıdaki takvim doğrultusunda ve pandemi kurallarına azami ölçüde riayet edilerek gerçekleştirecek olan sınavlara katılacak tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

SINAV TAKVİMİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

 

UYARILAR

- Sınavlar sınıf mevcudu fiziki mesafeyi koruyacak şekilde bölünüp, maske kullanımı ve hijyen kuralları dikkate alınarak gerçekleştirilecektir. 

- Giriş ve çıkışlar düzenli halde görevli öğretmen/öğretmenler nezaretinde sosyal mesafe kuralları gözetilerek yapılacaktır.

- Sınavı biten öğrencinin okulda kalmaması Covid-19 salgını nedeniyle önem arz etmektedir.

- Görevli öğretmenler açıklamaları sınavın başında yapacak olup bunun dışında öğrencilerle yüz yüze temas olmayacaktır.

- Sınavlar orta öğretim yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda branş öğretmenlerince hazırlanacak ve uygulanacaktır.

- Pandemi kurallarına tüm personel riayet edecektir.

- Sınavlara her öğrenci kurşun kalem ve silgisini getirecek, silgi ve kalem alışverişine kesinlikle müsaade edilmeyecektir. 

- Sınav süresince okula ziyaretçi (veli dahil) kabul edilmeyecektir. Bahçede toplaşma ve yığılmalar engellenecektir.

- Kendisinde veya birlikte kaldığı aile bireylerinden herhangi birinde kronik hastalık bulunan öğrenciler, okul içinde uygun bir zamanda ve izole bir ortamda sınava alınacaktır.

- Covid-19 salgınından dolayı hasta veya temaslı olup sınavlara süresi içerisinde katılamayan öğrenciler, okulun planlaması dâhilinde ikinci dönemin ilk iki haftası içerisinde sınavlara alınacak olup bu durumdaki öğrencilerin birinci dönem puanlarına ilişkin iş ve işlemleri, girilemeyen derslerin sınavları tamamlandıktan sonra gerçekleştirilecektir.

- Ara tatil öncesinde Kasım ayında yapılan Meslek Dersleri sınavlarına katılamayan öğrencilerimiz, Bölüm Şeflerine mazeretlerini beyan ederek eksik sınavlarını tamamlayabilecektir.