19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı okulumuzda yapılan törenle kutlandı.

20.05.2022 228

19 Mayıs Atatürkü Anma , Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları 18 Mayıs Çarşamba günü Okulumuz Konferans Salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Sunuculuğunu Ali Demir´in yaptığı törende 10 Elektrik sınıfı öğrencisi Mert Kaan Korkmaz tarafından günün anlam ve önemine dair konuşma yapıldı. Mert Kaan Korkmaz; "19 mayıs gençlik demek; gençlik de gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türkiye Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek güvencesidir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan "Milli irade"nin yaşatılması için biz gençlere büyük görevler düşmektedir. 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de "gençlik" kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O'nun şu sözü çok anlamlıdır: "Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir. Atatürk'ü anlamak, yaşadıklarını ve fikirlerini bilmekle mümkündür. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında yaşanan zorlukları her zaman göz önünde tutarak, 19 Mayısları Atatürk'ün emanetine daima sahip çıkarak kutlamalıyız. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafında biz Türk Gençlerine armağan edilen bu bayram, asırlardan beri çekilen milli felaketlerin yarattığı uyanıklığın eseri ve bu aziz vatanın her köşesini sulayan kanların bedelidir. Bayramımız, bayramımız kutlu olsun!" dedi.

Tören, öğrencilerin okuduğu şiirler ve "19 Mayıs" adlı belgeselin izlenmesi ile sona erdi.

Törende emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, bayramlarını kutluyoruz.

20-05-202220-05-202220-05-2022